RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rijkswaterstaat: mijd snelwegen rond Utrecht morgenochtend in verband met boerenprotest


UTRECHT - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de snelwegen rond Utrecht woensdagochtend zoveel mogelijk te mijden. Dit in verband met het boerenprotest in De Bilt tegen de stikstofmetingen door het RIVM.

De verwachting is dat op de wegen rond Utrecht veel overlast zal zijn van trekkers. Ook de werkzaamheden aan de Galecopperbrug kunnen volgens Rijkswaterstaat extra reistijd opleveren.

Vanaf het einde van de ochtend kunnen weggebruikers ook flinke vertraging ondervinden op de wegen van Utrecht richting Den Haag.

Na overleg met de boeren is besloten dat het protest niet meer plaatsvindt op het RIVM-terrein in Bilthoven, maar op het terrein van honkbalvereniging The Wombats bij Sportpark Weltevreden in De Bilt.

WEINIG ZORGEN
De gemeente heeft besloten de Biltse Rading, de Blauwkapelseweg en de Voordorpsedijk vanaf vannacht 1.00 uur af te sluiten voor doorgaand verkeer. Bedrijven in de omgeving maken zich daar weinig zorgen over.

"Ik heb geen idee wat ik moet verwachten", zegt een onverschillige medewerker van bouwbedrijf Van Walraven, dat aan de Weltevreden zit. Het naastgelegen Veraar Trucks verwacht wat logistieke problemen, maar maakt zich eveneens geen grote zorgen.

Bouwbedrijf Agterberg zit pal naast de honkbalvereniging waar gedemonstreerd wordt. Het bedrijf heeft contact gehad met de gemeente. Alle medewerkers zijn ge´nformeerd over een alternatieve route die ze kunnen gebruiken om morgen op hun werk te komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -