Keys of Light zet de Domtoren in het licht

UTRECHT - Pianist Christiaan Kuyvenhoven heeft vanavond met zijn spel de Utrechtse Domtoren in het licht gezet. Hij is de eerste in een reeks pianisten die spelen op het klank- en lichtspel Keys of Light.
Keys of Light is een interactieve piano-installatie. Iedereen die op de piano speelt, zorgt met elke noot en elke toetscombinatie voor een projectie op de Domtoren. 'Slimme software' analyseert de muzikale input en zet iedere pianotoets om in een lichtontwerp. De pianist van dienst zit in een glazen huisje op het Domplein.
Tekst gaat verder onder de foto.
Pianist Christiaan Kuyvenhoven tijdens Keys of Light
Pianist Christiaan Kuyvenhoven tijdens Keys of Light © RTV Utrecht / Iris Hofman
Christiaan Kuyvenhoven, bekend van onder meer de Nationale Opera en het Koninklijk Concertgebouw Orkest, is de eerste pianist die het instrument bespeelt. Daarna volgen meer collega's; tot 21 december mogen meerdere pianisten Keys of Light bespelen. Het klank- en lichtspel is in principe elke avond te zien en te horen, op de woensdag- en zondagavonden na.
Het evenement 'Keys of Light' is een initiatief van de Stichting Utrechts EigenDom, die financiële bijdragen wil werven voor de restauratie van de Domtoren. Eerste doel van de stichting is geld op te halen voor de kunstzinnige aanlichting van de Domtoren.
Aan iedereen die op de piano meedoet met 'Keys of Light' wordt gevraagd een bijdrage te geven voor de restauratie van de Domtoren. Ook het aanwezige publiek kan doneren voor de Dom. Voorzitter Olav Rosenberg van Utrechts EigenDom: "Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen van binnen en buiten Utrecht naar het Domplein komen. Vanaf medio oktober beginnen de donkere dagen voor de Kerst, het is gezellig met de sfeerverlichting in de binnenstad en de Domtoren wordt muzikaal in het licht gezet. Echt, dit wordt heel bijzonder."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.