RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boerin Ali uit Friesland was al om 3.15 uur in De Bilt: "Alle regels worden ons opgelegd"


BILTHOVEN - Al heel de nacht zijn boeren uit alle streken van Nederland onderweg naar De Bilt. Onze radioverslaggever Robert Jan Booij trof op het demonstratie-terrein boerin Ali uit Friesland, die als allereerste aankwam op het honkbalveld aan de Voordorpsedijk. "We zijn gisteravond om half negen gisteravond vertrokken. En om kwart over drie waren wij de eerste op het terrein."

Ali kan een kop koffie wel gebruiken. Dus het komt goed uit dat er meerdere standjes staan waar drank en eten wordt verkocht. Alle boeren die aankomen op het terrein krijgen een muntje. Vooral de koffie vindt gretig aftrek, aldus het meisje dat de catering regelt. Rond 8.30 uur schalt de muziek hard door de speakers.

BOOS OVER STIKSTOF
Boerin Ali hoopt dat het heel druk wordt vandaag in De Bilt, en later in Den Haag. Want ze is boos. "De metingen kloppen niet. Alle regels worden ons opgelegd. Het houdt nooit op. Wij hopen dat ze nu eens een keertje een onafhankelijke meting gaan doen."

INCIDENT IN GRONINGEN
Ze vindt het jammer dat de publieke opinie zich, bijvoorbeeld door de ongeregeldheden in Groningen, tegen de boeren keert. Bij het Groningse provinciehuis werd de voordeur eruit geramd door een trekker. Maar volgens Ali heeft dat incident te veel aandacht gekregen. "Er is zo'n klein dingetje gebeurd en het wordt groot uitgemeten. 'Ingeramd' viel ook wel mee. Hij drukte er zachtjes tegenaan. Dat had harder gekund."

Boerin Ali: "Wij zijn gisteravond al om 20.30 uit Friesland vertrokken."


Om 12.00 uur gaan alle boeren naar Den Haag om hun acties te vervolgen. Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt is van plan de protesterende boeren te bezoeken. Waar en wanneer hij dat precies gaat doen, is nog onduidelijk.

Een inwoner van De Bilt vindt dat de boeren recht hebben op demonstreren. "Maar liever geen Groningse taferelen."
 Boeren kunnen op het terrein onder meer koffie en tosti's krijgen. Boeren kunnen op het terrein onder meer koffie en tosti's krijgen. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -