RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort kiest voor nieuw stadhuis bij rotonde de Nieuwe Poort


AMERSFOORT - Als het aan het stadsbestuur van Amersfoort ligt komt het nieuwe stadhuis op de Trapeziumlocatie bij rotonde de Nieuwe Poort. Volgens het college van burgemeester en wethouders sluit deze locatie het beste aan op de adviezen, voorkeuren en wensen uit de raad en de stad.

Uit onderzoek blijkt dat in de stad meer draagvlak is voor een nieuw stadhuis op het Trapezium dan op andere locaties. Ook geven experts aan dat deze locatie stedenbouwkundig en technisch de beste mogelijkheden biedt. Wethouder Stadhuis Willem-Jan Stegeman: "Een stadhuis is een belangrijk openbaar gebouw voor onze inwoners. Het moet daarom op een logische plek liggen in de stad. Goed bereikbaar en goed zichtbaar."

Nieuwbouw op het Trapezium sluit volgens het college goed aan bij de ontwikkelplannen voor het grotere gebied Langs Eem en Spoor. Het bestaande stadhuis voldoet niet meer aan de gebruikswensen, heeft sterk verouderde installaties en is alles behalve energiezuinig. De stookkosten zijn hoog. Eerder werd een besluit tot renovatie genomen maar toen er in 2018 meer asbest werd aangetroffen dan verwacht, bleek renovatie veel duurder te worden. Dit zorgde voor een heroverweging van de eerder geplande renovatie.

Het afgelopen jaar is de toekomst van het stadhuis opnieuw onderzocht. In een peiling voor de zomer sprak de raad zich in meerderheid uit voor nieuwbouw.

Op dinsdag 29 oktober wordt het voorstel in de raad besproken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -