RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dit zijn de mannen achter de Veenendaalse horeca-aanslagen, 15.000 euro voor de gouden tip


VEENENDAAL - In Bureau Hengeveld op RTV Utrecht zijn vandaag beelden getoond van de mannen die verantwoordelijk zijn voor een reeks aanslagen op horecazaken in Veenendaal. De politie hoopt ze zo snel mogelijk te kunnen pakken, want een handgranaat en een aantal brandstichtingen en beschietingen hebben voor veel onrust gezorgd. Justitie loofde onlangs al een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Het lijkt er sterk op dat de aanslagen zijn gericht tegen de eigenaar van Het Dak van de Markt. Zijn danscafé werd vorig jaar al meerdere keren beschoten, maar sinds vorige maand is de zaak weer doelwit: zo is er brand gesticht met een molotovcocktail en een handgranaat voor de deur gelegd. Bij de brandstichting heeft de dader mogelijk brandwonden opgelopen aan zijn rechterarm of -hand of schroeiplekken op de mouw van zijn jas.

Ook bij andere zaken in Veenendaal, waar familieleden van de eigenaar van Het Dak van de Markt werken, zijn de afgelopen weken incidenten geweest. Zo is brand gesticht bij ijssalon Puur Tamminga aan de Kerkewijk. Ook is een verdacht pakketje gevonden bij De Cultuurfabriek en brand gesticht in een bestelbus op de Dijkstraat-West.

De burgemeester heeft Het Dak van de Markt gesloten omwille van de veiligheid. Het motief voor de aanslagen is nog onbekend, al doen in Veenendaal veel geruchten de ronde. De politie gaat daar verder niet op in, maar zegt wel alle scenario's te onderzoeken. Bureau Hengeveld is te zien vanaf 13.20 uur en wordt daarna elk uur herhaald.

Dit zijn de mannen achter de Veenendaalse horeca-aanslagen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -