Vijf maanden cel voor trapduwende winkeldief Utrecht Centraal

UTRECHT - Een 35-jarige winkeldief die op Utrecht Centraal een man van de trap duwde toen hij op de vlucht was, moet vijf maanden de cel in.
De man stopte in mei twee potjes damescrème in zijn zak in een drogisterij op treinstation Utrecht Centraal en zette het daarna op een lopen.
Bij zijn vlucht rende de dief een trap af naar het perron. Daarbij raakte hij uit evenwicht en duwde hij iemand die naar beneden liep. Het slachtoffer viel acht traptreden naar beneden en klapte op de grond. Hij raakte bewusteloos en liep een gebroken neus, een hersenschudding en een gescheurde wenkbrauw en lip op.
De winkeldief sprong na het incident meteen een trein in. Hij kon vijf maanden later pas worden opgepakt in Frankrijk. De rechter rekent het de man aan dat hij er na het verwonden van iemand vandoor ging en zich niet aangaf ook al wist hij dat hij gezocht werd.
Omdat de man roekeloos te werk is gegaan, acht de rechter hem ook schuldig aan mishandeling. De winkeldief is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden voor diefstal met geweld en mishandeling. Hij moet ook een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.