Nieuwe gedeputeerden voor provincie

UTRECHT - Het provinciebestuur heeft twee nieuwe gedeputeerden. Het zijn Marjan Haak, nu wethouder in Woerden en Wouter de Jong,wethouder te Houten.
Beide politici zijn van de ChristenUnie. Zij krijgen de posten die de PvdA had. Dat is opvallend,omdat de ChristenUnie de helft minder zetels heeft dan de PvdA. Het nieuwe college treedt maandag aan.
Het nieuwe coalitieakkoord wijkt nauwelijks af van het vorige. Wel zijn er volgens de partijen accentverschillen. Zo heeft de ChristenUnie geregeld dat er bij de organisatie van provinciale activiteiten rekening wordt gehouden met de zondagsrust.
Ook ziet het nieuwe college in tegenstelling tot het vorige af van een stijging van de motorrijtuigenbelasting.

RIJNENBURG

Het nieuwe akkoord van VVD, CDA en de ChristenUnie maakt een eind aan de provinciecrisis die in juli ontstond door onenigheid over woningbouw in de polder Rijnenburg. Het nieuwe college wil de stad Utrecht niet meer dwingen de polder helemaal vol te bouwen.
De Partij van de Arbeid en de VVD wilden niet meer door met CDA. Informateur Steven van Eijck bracht soelaas en wist een nieuwe coalitie te helpen smeden, maar dan zonder de PvdA.

Gedeputeerde Jan Ekkers is niet bij de presentatie
Oplossing na maanden gedoe in provinciebestuur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.