Kunstwereld opgelucht en geschokt

REGIO - Hoge toppen en diepe dalen vandaag in de kunstwereld van Utrecht. Het was de dag dat de kunstsubsidies van gemeente en provincie bekend werden gemaakt.
Het totale budget is hoger dan afgelopen vier jaar, maar voor sommige organisaties toch te klein.
Voor theatergroep ' Growing up in public' , onder meer bekend van De Parade, is het afgelopen. Ze hadden 500.00 euro gevraagd, maar ze krijgen niets.
Ook de Kleine Biënnale, Het Latin American Filmfestival, het internationaal Kamermuziek Festival, Opera Spanga en theater Stout moeten het de komende jaren zonder subsidie van gemeente en provincie stellen.

UITRUIL

Ook bij theatergroep Aluin was rond de middag de spanning te snijden. Uiteindelijk kregen ze te horen dat ze veel minder dan gehoopt krijgen.
Huis en Festival aan de Werf krijgt ook minder van de gemeente en provincie, maar door een uitruil wel weer meer van het Rijk. Bij Rasa is dat net andersom.
Om het cultuurconvenant te financieren is vanaf 2009 het gemeentelijk budget voor cultuur met twee miljoen op jaarbasis verhoogd naar 6,3 miljoen euro. De provincie trekt jaarlijks 650.000,- euro extra uit voor cultuur in stad en regio, de jaarlijkse bijdrage aan cultuur komt daarmee op 3,1 miljoen euro.
Bekijk ook de reportage van U Vandaag.

Theatergroep Aluin moet voorstellingen afzeggen
Kunstwereld Utrecht geschokt en opgetogen na subidies

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.