RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rust teruggekeerd op A12, boeren na bbq langs de weg verder huiswaarts


UTRECHT - Op de A12 zijn vanmiddag en vanavond lange files ontstaan door de protesterende boeren die Den Haag weer verlaten na hun protestactie. Rijkswaterstaat sprak rond 19.30 uur van een file die van Den Haag tot aan Utrecht doorloopt.


De zware avondspits was al voorspeld en begon al vroeg. Rond 16.30 uur stond er 230 kilometer file toen de eerste boeren Den Haag verlieten. Maar het bleef ook de uren daarna druk. De A12 kende de grootste drukte, maar ook op andere snelwegen reden nog veel trekkers die daardoor vertraging veroorzaakten. Later op de avond verplaatste de drukte van de A12 zich naar de A28 door de vele boeren die richting het noorden trokken.

BARBECUE
Om de boeren te ondersteunen, organiseerden vleeshandelaren en veetransporteurs langs de snelweg een barbecue voor de boeren. Onder meer bij het tankstation langs de A12 tussen Maarsbergen en Veenendaal zijn de boeren getrakteerd op broodjes worst en hamburger. Ook op andere plekken in het land wordt er gebarbecued langs de snelweg.

Boeren die actie voerden, kregen op de terugweg een bbq aangeboden door vleeshandelaren en veetransporteurs


Weggebruikers werd geadviseerd de verkeersinformatie vooraf te checken en de omleidingsroutes op de borden boven de weg te volgen. Rijkswaterstaat zette extra weginspecteurs in om de trekkers te begeleiden. "Samen met de politie wordt keihard gewerkt de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Ook houden we de situatie vanuit de verkeerscentrales met extra mensen in de gaten. Zo kunnen we de snelheid aanpassen en worden de borden boven de weg ingezet om de boeren op te roepen rechts te rijden."


De stoet met trekkers werd op weg naar huis uitgezwaaid op meerdere plekken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -