Stomdronken IJsselsteiner vecht met politie, agenten niet of beperkt inzetbaar

IJSSELSTEIN - Enkele agenten in IJsselstein zijn de komende weken niet of beperkt inzetbaar door een gewelddadige cafébezoeker.
Portiers zetten de 36-jarige man zaterdagnacht uit een kroeg omdat hij zich vervelend gedroeg tegenover andere bezoekers. Ook op straat bleef hij doorgaan. Agenten gingen met hem in gesprek en een van de portiers kwam, op verzoek van de man, nog eens uitleggen waarom hij niet meer welkom was in het café.
De IJsselsteiner bleef zich tegen de beslissing verzetten en begon steeds harder te schreeuwen. Ineens richtte hij zich volgens de politie op een van de agenten. Hij gaf hem meerdere vuistslagen in het gezicht.
De inzet van de wapenstok zorgden er niet voor dat hij stopte. De agenten wisten hem na een kort maar hevig gevecht te controleren en met hulp van portiers in de boeien te slaan. De ademanalyse kwam uit op 995 ug/l. "Een schokkend resultaat", aldus de politie.
De agenten hebben letsel overgehouden aan het incident, zoals een gekneusd jukbeen, opgerekte banden van een duim en een gekneusde schouder.
De IJsselsteiner is na het weekend naar huis gestuurd en zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.