RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Berlijnse Muur' splitst Utrecht op


UTRECHT - "We mogen zelf kiezen wat we op de muur schilderen en dat is een stukje vrijheid", zegt de tienjarige Emma Rietvelt, die op basisschool De Jazzsingel in Leidsche Rijn zit. Samen met haar klasgenoten versieren zij het kunstwerk de 'Berlijnse Muur', die op het Berlijnplein in de wijk staat.

De Berlijnse Muur is symbool geworden van vrijheid en dat is ook het thema van de kunstwand in Leidsche Rijn. Het idee voor de muur komt van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden. In Berlijn had je de scheiding tussen oost en west en dat ziet hij in Utrecht ook terug. "In dit gebied zie je een splitsing tussen het centrum en het westen van de stad. Daarom is dit een mooie plek voor dit kunstwerk."

KWETSBAARHEID
Het symbool van vrijheid beelden de kinderen uit door met koeienletters 'peace' op de wand te schilderen. Ook schilderden ze een ballon, die de wereld moet voorstellen. Die ballon vindt Van de Luijtgaarden goed gevonden. "Het laat de kwetsbaarheid van onze aarde zien. Je hoeft het alleen maar door te prikken en weg is de planeet."

Kinderen schilderen de 'Berlijnse Muur'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -