Jonge Kruidvat-overvaller Leidsche Rijn moet anderhalf jaar de cel in

UTRECHT - Een 20-jarige man die afgelopen zomer in Utrecht een filiaal van drogisterij Kruidvat overviel, is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij een eerdere voorwaardelijke celstraf van zeven dagen voor geweldpleging nu alsnog uitzitten.
De man liep op donderdag 27 juni met zijn vriendin de winkel aan de Verlengde Houtrakgracht in Leidsche Rijn binnen. Na een paar minuten rondkijken, sprong hij over de toonbank en nam een medewerkster in de houdgreep. Met een bajonet vlakbij haar keel, riep hij dat ze de kassa moest openen. Maar dat lukte niet, omdat zij geen sleutel had. Hij ging er uiteindelijk zonder buit vandoor.

WANHOPIG DOOR GELDNOOD

De jonge overvaller werd tijdens zijn vlucht door getuigen achtervolgd. Die zagen hem een paar straten verderop een flat binnengaan. Hij bleek daar bij zijn oma te logeren en werd toen hij even later weer naar buiten kwam door de politie aangehouden.
De Hagenaar is op jonge leeftijd al meerdere keren veroordeeld. In de rechtbank zei hij dat hij de overval pleegde, omdat hij in grote geldnood zat. Hij moet zich van de rechtbank daarom psychisch laten behandelen en onder toezicht van de reclassering zijn financiën op orde brengen en een dagbesteding zoeken.

SCHOK VOOR WINKELPERSONEEL

De overval was een enorme schok voor de bedreigde medewerkster en haar collega's. De winkelketen heeft voor psychische bijstand gezorgd. De overvaller moet de kosten daarvan betalen: ruim 1.000 euro. Ook mag hij niet meer in de buurt van het Kruidvat-filiaal in Leidsche Rijn komen.
De straf die de rechtbank oplegde is iets lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie vroeg de rechtbank de verdachte dertig maanden cel op te leggen, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.