RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reconstructie moord Albanese politicus: in stukken gesneden en voor het laatst gezien in Abcoude


ABCOUDE - Het lichaam van de Albanese politicus en zakenman Festim Lato (43) dat in juli in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht werd gevonden, was in verschillende stukken gesneden. De man werd voor het laatst in leven gezien in een café in Abcoude. Vandaag was een reconstructie te zien in Bureau Hengeveld.

Op vrijdag 19 juli troffen voorbijgangers in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht verschillende drijvende zakken aan. Daarin zat het in stukken gesneden lichaam van Festim Lato. Het slachtoffer werd de maandag daarvoor voor het laatst in leven gezien in café De Eendracht in Abcoude. Daar had hij een zakelijke afspraak. Rond 12.15 uur stapte hij in een donkerblauwe MG TF135 cabrio en reed hij het dorp uit. De bestuurder van die auto zegt Lato te hebben afgezet in Abcoude. Waar hij daarna naartoe ging, is een raadsel.

Die vrijdagmiddag werd het lichaam van de ondernemer ontdekt in het Amsterdam-Rijnkanaal. Het stoffelijk overschot was in stukken gesneden en in meerdere vuilniszakken gestopt. Die dreven op verschillende plekken in het kanaal. De kleren en de spullen van Lato waren spoorloos.

Het slachtoffer was een kleurrijke persoonlijkheid. Hij was de zelfbenoemde president van Chameria, een naar onafhankelijkheid strevende gebied tussen Albanië en Griekenland. Na zijn dood bleek dat sommige mensen hem een oplichter noemden. Lato zou met zijn vlotte babbel veel mensen geld afhandig hebben gemaakt.

De politie wil graag mensen spreken die Lato hebben gezien op de dag van zijn verdwijning of die de drijvende zakken in het Amsterdam-Rijnkanaal al hebben gespot voor vrijdagmiddag.

Reconstructie van moord op Albanese politicus


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -