RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog veel vragen over moordpoging Ondiep, verdachte blijft vastzitten


UTRECHT - Een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een opvallende moordpoging in de Utrechtse wijk Ondiep blijft voorlopig vastzitten. Tijdens een voorbereidende zitting vroeg hij de rechtbank om het proces in vrijheid af te mogen wachten, omdat hij net vader is geworden van een tweeling en gezondheidsklachten zou hebben. Maar de rechters vinden de verdenkingen te ernstig en het vluchtgevaar te groot.

De 46-jarige Michael C. uit Den Haag zou het busje hebben bestuurd waarmee de aanslag in de Rietstraat eind vorig jaar werd uitgevoerd. Volgens het slachtoffer, dat licht gewond raakte, was de schutter verkleed als Zwarte Piet. Maar de politie zegt na onderzoek dat niets erop wijst dat een van de verdachten was verkleed als Sinterklaas-hulp.

Op 3 december aan het begin van de middag werd de man die het doelwit was vlakbij zijn huis met zijn auto klemgereden door een zwart VW-busje. De zijdeur werd opgeschoven, waarna iemand naar buiten sprong en op hem begon te schieten. Door snel achteruit te rijden, wist hij te ontkomen en redde hij waarschijnlijk zijn leven. Hij raakte slechts gewond aan zijn vinger.

NOG VEEL VRAAGTEKENS

Naast de Hagenaar is kort na de aanslag ook een 35-jarige man uit Limburg aangehouden. Wat zijn rol bij de moordpoging was, is nog onduidelijk. De officieren van justitie willen daar nog niets over zeggen in dit stadium. Dat komt bij de inhoudelijke behandeling van de zaak aan de orde.

Het bleef ook tijdens de zitting in de Utrechtse rechtbank een raadsel waarom de man in Ondiep vermoord moest worden. Ook over mogelijke opdrachtgevers is niets naar buiten gebracht. De vermeende schutter is nog altijd voortvluchtig. Beelden van deze verdachte met baard werden in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld getoond.

EXPLOSIEVEN

Bij een doorzoeking van het huis van Michael C. in Den Haag werd door de politie vijf-en-halve kilo TNT aangetroffen. Daarmee zou een enorme ontploffing kunnen worden veroorzaakt. De rechtbank wil dat het Openbaar Ministerie door deskundigen laat uitzoeken hoe gevaarlijk de explosieve stof precies is.

De volgende zitting is gepland op 6 januari. De rechtbank hoopt de zaak dan inhoudelijk te kunnen behandelen. Het OM heeft het strafdossier inmiddels klaar, maar extra onderzoekswensen van de verdediging zouden de zaak nog wat kunnen vertraging.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -