RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Actie tegen 'dodelijke dreef' Overvecht


UTRECHT - Voor winkelcentrum De Gagelhof in Overvecht voeren omwonenden vanmiddag actie tegen de onveilige verkeerssituatie bij de Oranjerivierdreef en Zambesidreef. Ze spreken van 'dodelijke dreef'. Er wordt veel te hard gereden en de oversteekplaatsen zijn onoverzichtelijk, aldus de bewoners.

Ze zeggen al vijf jaar actie te voeren, maar zien tot op heden niet het gewenste resultaat. De gemeente plaatste onlangs een 'smileybord' om bestuurders op hun rijgedrag te wijzen, maar dit heeft volgens de buurt alleen een averechts effect gehad; het zou nu dienst doen als scorebord voor racers.

"De verkeerssituatie is hier zo gevaarlijk dat er de afgelopen jaren vele ongelukken gebeurd zijn, waarvan zelfs met dodelijke afloop." In 2012 en 2016 was dit het geval op de Oranjerivierdreef, maar bij verschillende aanrijdingen zijn ook (zwaar)gewonden gevallen.

PETITIE
"Ook na verschillende pogingen geeft de gemeente nog niet thuis", stellen de omwonenden. Ze pikken dit niet langer en willen met een petitie afdwingen dat de veiligheid wordt verbeterd. De twee basisscholen in dit deel van de wijk, De Mattheusschool en OBO De Gagel, steunen de actie, evenals de SP in Utrecht.

RAPPORT
Begin dit jaar kwam verkeersbureau XTNT met een vernietigend rapport over de algehele verkeersveiligheid in Overvecht. De drukte, gebrekkige infrastructuur en roekeloze weggebruikers vormen een gevaarlijke cocktail, zo luidde de conclusie.

De actie van vanmiddag is rond 14.30 op het pleintje voor de Dirk van den Broek-supermarkt.

Actie tegen 'dodelijke dreef' in Overvecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -