Baarns platenlabel wint Oscar van de klassieke muziek

BAARN - Pentatone Music in Baarn is bekroond met een prestigieuze Gramo Award. Het bedrijf werd uitgeroepen tot platenlabel van het jaar.
De Gramo Awards, ook wel omschreven als 'de Oscars van de klassieke muziek', worden uitgereikt door het toonaangevende Britse muziekblad Gramophone. "Pronkend met een ongelooflijk stijlvolle selectie van artiesten, heeft dit in Nederland gevestigde label zich bewezen met zijn assortiment en indrukwekkende stijl, vooral in het afgelopen jaar", schrijft het magazine.
Pentatone is gevestigd in een villa in Baarn en is feitelijk een overblijfsel van Polygram (Philips) in Baarn, dat tot 1998 een van de grootse muziekconcerns ter wereld was. Het label heeft licenties om werk van Philips Classics en Deutsche Grammophon opnieuw uit te brengen en maakt ook nieuwe opnames van hoge kwaliteit. In februari nog won het bedrijf een Grammy voor de opname van de première van de opera The (R)evolution of Steve Jobs.
De ceremonie van de Gramo Awards was gisteravond in Covent Garden in Londen. Nederland viel daar nog meer muzikale lof ten deel, want het Hong Kong Philharmonic Orchestra onder leiding van dirigent Jaap van Zweden werd uitgeroepen tot het beste ter wereld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.