Kavels bij vliegbasis Soesterberg opnieuw in de verkoop

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
SOESTERBERG - De vier kavels bij vliegbasis Soesterberg gaan opnieuw in de verkoop. De provincie Utrecht wil de kavels bij het voormalige militaire vliegveld verkopen aan derden, met de bedoeling dat er woningen worden gebouwd.
Eerder leidde de verkoop van de kavels tot een crisis in de Provinciale Staten. Gedeputeerde Maasdam (CDA) had geblunderd bij de verkoop van de kavels, en overleefde ternauwernood een motie van wantrouwen.
Over de eerste verkoopplannen verscheen een kritisch rapport van de Randstedelijke Rekenkamer: er was helemaal geen beleid voor dit soort grondverkoop, waardoor de provincie op enkele punten de fout inging. Zo werden geïnteresseerden niet geïnformeerd over de verkoop, en was het winnende bod per mail ingestuurd terwijl dat in een gesloten envelop moest.
De verkoopprocedure is na de kritiek stopgezet. Volgens de provincie wordt de planvorming op dit moment uitgewerkt, waarna de kavels opnieuw in de verkoop gaan. In het najaar worden omwonenden uitgenodigd voor een informatieavond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.