RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten komen te laat door problemen met buslijn 287: "Het is heel slecht geregeld"

1/3
VIANEN/UTRECHT - Veel studenten zijn vanochtend te laat gekomen voor hun hoorcollege. Oorzaak: problemen met de buslijn 287 vanaf de Lekbrug Vianen naar de Uithof. En dat is niet voor het eerst. Het komt vaker voor dat de bus stampvol is waardoor veel mensen moeten staan. Vandaag was het heel extreem. Sommige bussen vielen uit, anderen kwamen te laat en als er eindelijk een bus kwam kon de helft van de wachtende reizigers niet mee.

Om 08:21 kwam de bus te vervallen en om 08:30 kwam er een normaal bus formaat. Maar er stonden genoeg mensen te wachten om ruim twee van die bussen te vullen. De volle bus reed weg en de helft van de reizigers stond nog zuchtend buiten. Vervolgens moesten zij nog ongeveer drie kwartier wachten op de volgende bus. Ondertussen sluiten steeds meer reizigers aan in de rij en als de volgende bus eindelijk arriveert moeten alsnog veel mensen staan in de bus, door een gebrek aan zitplaatsen.

(De tekst gaat nog door na onder de foto)

 Al deze reizigers stonden te wachten op één bus met normaal formaat. Al deze reizigers stonden te wachten op één bus met normaal formaat. | Foto: RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

TE DRUK
"Ik heb het gevoel dat het heel slecht geregeld is. Het had beter gekund", zegt student Merle. Ze vindt het erg vervelend. Haar vriendin Jiska vult haar aan en meent dat het een serieus probleem is, ze vindt het heel zuur: "Volgende week heb ik tentamens en ik heb vandaag mijn laatste hoorcollege daarvoor. Ik ga nu niet op tijd komen."

Ook studenten Simone en Anne komen te laat voor hun hoorcollege. "Ik vind het jammer", zegt Anne. Simone maakt het vaker mee dat ze moet staan in de bus. "Maar staan vind ik niet heel vervelend, als ik maar op tijd op mijn plek kom."

Het is zuur. Ik kom nu te laat voor mijn hoorcollege en ik heb volgende week tentames."
Student Jiske

Student Adriaan vindt het helemaal prachtig dat het weer eens niet past. "Het ligt eraan er per dag of de bus te vol is of niet. Soms komen de bussen niet opdagen." Toch komt hij niet vaak te laat door deze bus. Dat lange wachten maakt Jiska ook niet veel uit. "Maar dat ik niet in kan waar ik in moet en dan ook nog te laat kom, dat vind ik jammer."

OVERMACHT
Buschauffeur Eddy Draaisma vertelt waarom het vanochtend zo gek liep op de Lekbrug. Hij stond namelijk in de file. "Er is een ongeluk gebeurd, dus de hele A2 is dicht. Vandaar dat er vertraging was vanochtend; we konden er niet door." Hij vindt het heel vervelend voor de studenten die te laat komen maar hij vindt dat het wel goed geregeld is. "Maar zodra er een groot ongeluk gebeurd waardoor er een hele snelweg wordt afgesloten dan loopt het vast, helaas. Alleen als de bussen allemaal een eigen baan hebben dan kun je doorrijden. Als we ons negen van de tien keer in het verkeer mengen dan krijg je dit."

Anne heeft wel een suggestie: "Ik heb liever dat ze hier iets aan doen, ze zouden meer bussen kunnen sturen." Ook Simone zegt dat ze misschien twee bussen hadden kunnen sturen. "Er was nu een hele kleine bus maar je hebt ook langere en grotere bussen, regel dat dan ook hier", zegt Jiska. "Als ik mijn tentamens hierdoor niet haal dan ga ik overwegen om te protesteren", grapt ze.

(De tekst gaat door onder de foto)

 Merle en Jiske staan te wachten op de volgende bus. Merle en Jiske staan te wachten op de volgende bus. | Foto: RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

OPLOSSING
Op tijden dat het minder druk is zit Merle weleens in een grote bus, terwijl er dan maar weinig mensen in zitten. "Dan kunnen ze beter voor spitstijden zoals nu een grote bus gebruiken en de kleine bussen op tijden gebruiken dat het minder druk is.

Misschien komt de wens van Merle binnenkort wel uit. Het U-OV heeft niet eerder van problemen met de buslijn gehoord, toch willen ze hier wel wat aan doen. Ze starten vanaf 15 december met een nieuwe dienstregeling om grotere bussen in te zetten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -