RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steekpartij bij Amadeus Lyceum in Utrecht, verdachte aangehouden

UTRECHT - Bij een vechtpartij tussen twee bovenbouwleerlingen van het Amadeus Lyceum in het Utrechtse Vleuterweide is een jongen in zijn hals gestoken. De verdachte is meteen aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht.

Volgens een verklaring van het schoolbestuur vond de steekpartij plaats in de binnentuin van de school, tijdens de middagpauze. Leerlingen vertellen dat er ruzie ontstond tussen twee leerlingen. Bij een vechtpartij zou één van de jongens een mes tevoorschijn hebben gehaald, en de ander in zijn hals gestoken. Zij zijn door schoolpersoneel uit elkaar gehaald.

De verdachte is in de school aangehouden. Het slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld, en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht om gehecht te worden. Volgens leerlingen die hem kennen gaat het naar omstandigheden goed.

De politie doet onderzoek naar de reden van de ruzie. Er zijn foto's en video's gemaakt van het slachtoffer, de school vraagt iedereen om deze beelden niet te delen. De school is nog in overleg wat er met de leerlingen gaat gebeuren.

De verdachte zit nog vast.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -