Houten zoekt nieuwe huurder Oude Station

© Houtens Nieuws
HOUTEN - De gemeente Houten moet op zoek naar een nieuwe huurder voor Het Oude Station. In het monumentale gebouw zit nu een kleinschalige horecagelegenheid dat wordt uitgebaat door Stichting Philadelphia Zorg. In de tearoom werken mensen met een beperking.
Philadelphia wil er mee gaan stoppen omdat het bestieren van een horecazaak eigenlijk niet in de bedrijfsfilosofie past. De kosten van het restaurant wegen daarnaast niet op tegen de baten. Wat er in het stationsgebouwtje komt is nog niet bekend. Volgens het bestemmingsplan hoeft het niet per se horeca te zijn. Ook een kantoor of praktijk is toegestaan. Op de zolder van het station zit een kleinschalig archeologiemuseum met Romeinse vondsten die in en om Houten zijn gevonden. De gemeente zoekt naar een oplossing waarbij dat in het pand kan blijven als Philadelphia vertrekt.
Het Oude Station was in 2007 landelijk in het nieuws toen het 150 meter werd verplaatst. Dat was nodig vanwege de verbreding van het spoor tussen Utrecht en Den Bosch. Het pand uit 1868 werd toen in zijn geheel opgetakeld en gerestaureerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.