RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sporttarieven in Soest stijgen: "Zou jammer zijn als we hieraan ten onder gaan"


SOEST - Sportclubs in Soest maken zich ernstig zorgen om tariefstijgingen. De wethouder wil de huur voor sportzalen in de gemeente gaan verhogen, omdat die nu erg laag is. Een aantal verenigingen is zelfs bang dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden.

Uit recent onderzoek van de gemeente blijkt dat Soest veel minder geld vraagt voor de huur van sportzalen, dan omliggende gemeenten. Omdat de gemeente financieel krap zit, wil het college van burgemeester en wethouders de tarieven nu gaan verhogen.

ZORGEN

Verschillende binnensportclubs maken zich zorgen dat de tarieven in korte tijd fors zullen stijgen. "Als ze naar het landelijk gemiddelde worden opgetrokken, dan betekent dat een stijging van 400%", legt Purdey Horbach van de handbalvereniging uit. "Ik denk dat geen enkele vereniging daar op ingesteld is."

De handbalvereniging denkt dat duurdere zaalhuur tot hogere contributie zal leiden. "Ik denkt 100 tot 200 euro per jaar extra", vertelt Horbach. "Ik denk dat leden dan toch gaan nadenken of ze iets anders willen gaan doen." Ook de gymnastiekvereniging verwacht dat veel leden afhaken als de contributie duurder wordt. "Sportende kinderen zijn de dupe", denkt voorzitter Bregtje Reijerman.

KASBOEKJE

De wethouder vindt de zorgen onterecht. Uit het onderzoek is namelijk ook gebleken dat sporters in Soest ongeveer evenveel contributie betalen als in omliggende gemeenten. "Terwijl de clubs minder huur betalen", reageert wethouder Harrie Dijkhuizen. "Dan vraag ik me af: wat doet u dan met uw geld?"

Daarnaast wijst de wethouder op de geplande investeringen. "Er ligt een plan om in november te starten met de bouw van een gloednieuwe sporthal", legt Dijkhuizen uit. "We gaan 7,7 miljoen investeren."

ONDERHOUD

Toch vinden de sportclubs de tariefstijgingen onterecht, zeker voor de oudere en simpele sportzalen in het dorp. "We moeten straks vier keer zoveel betalen voor een zaal die nauwelijks onderhouden wordt", vertelt Reijerman verontwaardigd. "Het is te koud in de winter en te warm in de zomer. We kunnen er niet eens een kopje koffie zetten."

De clubs verwachten dat er nu minder vaak getraind kan worden. Ook zal er nog meer op vrijwilligers gesteund moet worden. Uiteindelijk vrezen de clubs dat leden vertrekken naar verenigingen buiten het dorp. "De handbalvereniging bestaat al 60 jaar", vertelt Horbach. "Het zou ontzettend jammer zijn als we hieraan ten onder gaan."

Zorgen om sporttarieven in Soest


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -