RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

A2 bij Breukelen nog uren dicht na dodelijk ongeluk, files in de regio


BREUKELEN - De A2 in de richting van Amsterdam is volledig afgesloten. Aanleiding is een ernstig ongeval eerder vanmiddag bij Breukelen waarbij drie mensen zijn overleden. De ANWB bevestigt dat een spookrijder de aanleiding is van het ongeval. De weg blijft volgens de politie nog tot 21.00 uur dicht.

Vanwege het ongeval staan er nog steeds meerdere files. Tussen Breukelen en Utrecht stond rond 20.00 uur nog zo'n 5 kilometer file, maar ook op verschillende N-wegen is het druk. Zo stond er op de N212 tussen Woerden en Vinkeveen 7 kilometer file, op de N402 tussen Maarssen en Loenen was er 6 kilometer stilstaand verkeer.

SPOOKRIJDER
Het ongeluk gebeurde vanmiddag. "Om 15.30 uur kregen wij de melding van een spookrijder op die plek, vlak daarna gebeurde het ongeluk. Dat maakt het heel waarschijnlijk dat die twee dingen met elkaar te maken hebben", vertelt Heleen de Geest van de ANWB zojuist tegen RTV Utrecht.

Heleen de Geest van de ANWB over het ernstige ongeluk op de A2.


Ook de politie bevestigt inmiddels dat de bestuurder via de middenberm op de verkeerde weghelft terechtkwam, en tegen tegemoetkomend verkeer opbotste. Er zijn zeker twee personenauto's bij het ongeluk betrokken. Over eventuele slachtoffers is nog niets bekend. Er is een traumahelikopter geland op de plaats van het ongeval.

De politie doet onderzoek naar het ongeval en zoekt getuigen.


OMRIJDEN
Verkeer richting Amsterdam kan omrijden via de A27, A1 en A9, meldt Rijkswaterstaat. De politie is nu bezig het verkeer dat achter het ongeluk vaststaat via de parallelbaan om te leiden.

Mensen die vanuit zuidelijke richting naar Utrecht willen, worden door de ANWB "met klem geadviseerd" om om te rijden via Hilversum. Ook verkeer uit andere richtingen kan het best Utrecht zoveel mogelijk mijden en waar mogelijk omrijden.

KIJKERSFILE
In de tegengestelde richting - de A2 richting Utrecht - staat nu een kijkersfile. Daar is een rijstrook gesloten, meldt de ANWB. De verkeersdienst verwacht een zeer drukke avondspits, mede door het ongeluk.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -