Weer bejaarden in de knel door ontbreken lift

UTRECHT - In Overvecht zijn er opnieuw problemen met het ontbreken van een lift. Bewoners van het complex aan de Tannhauserdreef moeten daarom een heel eind omlopen om naar boven of beneden te gaan. Meerdere bewoners, onder wie een 98-jarige vrouw zijn daar de dupe van. De PVV in de Utrechtse raad stelde de zaak aan de orde tijdens het wekelijkse vragenuur.
De partij zegt dat er twee liften in het complex zijn, aan beide zijden van het complex eentje. De partij zegt dat de ene lift al vier maanden kapot is. De andere lift is echter slecht bereikbaar. De bejaarde dame moet dan allerlei obstakels als scootmobiels en geparkeerde fietsen ontwijken. Daarom vroeg de PVV aan het college van B&W om contact op te nemen met Carpreit, de eigenaar van het pand.
Wethouder Klaas Verschuure (D66) antwoordde dat deze situatie al de aandacht van de gemeente had. Inspecteurs hebben vastgesteld dat er sprake is van een gevaarlijke situatie omdat vluchtwegen geblokkeerd waren, door die fietsen en scootmobiels. De eigenaar is opgedragen om de vluchtroutes vrij te maken van obstakels. De wethouder gaf verder aan dat de eigenaar van het pand de liften wil vervangen en dat daar een vergunning voor nodig is. Hij gaf aan dat de gemeente aan het verlenen mee wil werken. Hij noemde de situatie in de flat ongewenst.
Meerdere partijen in de raad zijn uiterst kritisch over de flat-eigenaar Carpreit. Partijen krijgen veel signalen van huurders dat er meer mis dan alleen de liften. De wethouder wilde niet op die kritiek in gaan. In Overvecht zijn ook bij andere verhuurders regelmatig problemen met liften, en ouderen die daar last van hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.