RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorlopig nog geen duidelijkheid over stikstofregels

PROVINCIE UTRECHT - Er komt voorlopig nog geen duidelijkheid over de precieze aanpak van het stikstofprobleem. Het kabinet en de provincies geven zichzelf tot uiterlijk 1 december om tot afspraken te komen, laat minister Carola Schouten weten na "goed en constructief gesprek" met provinciebestuurders.

De overheid zit met het stikstofprobleem in de maag. Eind mei zette de Raad van State een streep door het vergunningenbeleid. Volgens de Raad van State voldeed het niet aan Europese regels. Begin deze maand kwam minister Schouten daarom met een soort blauwdruk voor provincies, waar ze hun vergunningenbeleid op konden baseren.

BOERENPROTESTEN
Maar de provincies kwamen allemaal met een andere invulling van de regels, waardoor er onrust ontstond. Bij verschillende provinciehuizen ontstonden massale boerenprotesten. Ook in Utrecht voerden boeren actie. Een aantal provincies trok de aangekondigde maatregelen weer in na de protesten.

Om op één lijn te komen, ging de minister vandaag om tafel met de provincies. Uitgangspunt blijft dat de stikstofdepositie in de natuur moet dalen. Maar daarnaast moet er een "duidelijk perspectief" komen voor alle sectoren.

Verschillende partijen in de Tweede Kamer dringen aan op haast, zodat een einde komt aan de onzekerheid voor bedrijven. Maar het kabinet wil niet over één nacht ijs gaan. De provincie Utrecht laat weten dat de huidige beleidsregels van de provincie nog steeds van kracht zijn. Aan de hand van die regels kan een vergunning worden aangevraagd. Uiterlijk 1 december wordt dus duidelijk of en wat er gaat veranderen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -