Inez Weski stopt als advocaat van Ridouan Taghi

© ANP
VIANEN/UTRECHT - Inez Weski, de advocaat van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi uit Vianen stopt per direct met de verdediging van haar cliënt. Dat laat de raadsvrouw weten in een interview met EenVandaag.
Weski vindt dat ze van de rechtbank onvoldoende onderzoek mag doen naar de verklaringen van kroongetuige Nabil B. en de geheime berichten die verdachten naar elkaar stuurden. "De beslissing is nu dat deze verdediging, de verdediging neerlegt. We laten het over aan de rechtbank", zegt Weski in het interview met EenVandaag.
Verder zegt de raadsvrouw dat de rechtbank de moed moet tonen om dit strafproces "volledig te voeren. Met alle mogelijkheden van controle en een verdediging die al z'n rechten kan uitoefenen." Het stoppen van Weski betekent dat het proces-Marengo zonder hoofdverdachte Taghi, maar ook zonder zijn advocaat moet worden voortgezet.
Vorige maand verloor kroongetuige Nabil B. zijn advocaat Derk Wiersum. Hij werd op straat doodgeschoten. De politie hield in deze zaak begin deze maand nog een persoon aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.