RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw raadsvragen over slaapproblemen bewoners Uithof


UTRECHT - In de Utrechte gemeenteraad is opnieuw discussie ontstaan over de slaapproblemen van studenten op universiteitscomplex De Uithof. Vorige week stelde Student & Starter vragen aan de wethouder omdat bouwprojecten op het Utrecht Science Park studenten uit hun slaap houden.

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTV Utrecht vonden veel bewoners dat zij ten onrechte werden weggezet als lui. Daarnaast betoogden velen dat de vragen van Student & Starter niet klopten en de antwoorden van de wethouder ook niet.

Zo zou de overlast zich niet beperken tot de periode tussen 7 en 9 uur 's ochtends, maar zou de herrie ook vaak veel eerder 's ochtends plaatsvinden. Daarnaast vindt volgens de klagers onderhoud aan de tramlijn vaak midden in de nacht plaats, tussen 12 en 3 uur.

VRAGENUUR
Student & Starter trok zich de kritiek aan en revancheerde zich tijdens een volgend vragenuur. De partij wilde vandaag meer duidelijkheid van het college. Wordt er bijvoorbeeld ook buiten de afgesproken tijden gewerkt? Daarnaast wil Student & Starter dat de communicatie over de werkzaamheden verbeterd wordt.

Wethouder Klaas Verschuure (D66) gaf toe dat de werkzaamheden van de tram inderdaad op ongangbare tijden plaatsvinden om de dienstregeling te beschermen. Ook gaf hij aan dat bij andere bouwprojecten incidenteel een vergunning wordt verleend om voor 7 uur 's ochtends lawaai te maken. Verschuure riep bewoners van de Uithof verder op om melding bij de gemeente te maken van vroege herrie. Pas dan kan de dienst bouw- en woningtoezicht een onderzoek instellen.

Op het gebied van communicatie gaf Verschuure te kennen dat er al heel veel gebeurt om met betrokkenen te overleggen en om omwonenden te informeren. Toch zei hij bereid te zijn om te bewerkstelligen dat de lijntjes voor wat betreft de communicatie nog verder worden verkort.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -