RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Taghi onderdeel van superkartel dat Europese cocaïnehandel beheerst"


VIANEN/UTRECHT - De meest gezochte crimineel van Nederland Ridouan Taghi uit Vianen maakt deel uit van een superkartel dat samen met kopstukken uit de Italiaanse, Ierse en Bosnische maffia vanuit Dubai een groot deel van de Europese coca´nehandel in handen zou hebben. Dat meldt het AD vanochtend. De krant baseert zich op politiestukken.

De politiestukken zijn onderdeel van een onderzoek naar de familie van Edin G. uit BosniŰ en Herzegovina. Amerikaanse opsporingsdiensten zien hem als een van de vijftig grootste drugshandelaren van de wereld. Het OM ontving vorig jaar zomer informatie van opsporingsdienst DEA over dit vermeende Europese superkartel, schrijft het AD.

Behalve Taghi en G., zouden ook kopstukken uit de Italiaanse en Ierse onderwereld samenwerken in de drugshandel. Tegelijk zou ook de vermeende criminele partner van Taghi tot dit netwerk worden gerekend.

TAGHI

De bende rond Ridouan Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld, die veelal in de provincie Utrecht plaatsvonden. Alle lijntjes komen volgens het OM bij hem samen.

Gisteren werd bekend dat advocaat Inez Weski stopt als advocaat van de crimineel uit Vianen. Volgens haar wordt het proces niet eerlijk gevoerd en wacht ze al jarenlang op inzage in allerlei processtukken, terwijl haar cliŰnt voorwerp is van een publieke berechting, zonder dat dat kan worden betwist.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -