Slachtoffers dodelijk ongeluk A2 komen uit Vianen en Bergen aan Zee

BREUKELEN - De automobilist die gisteren op de verkeerde weghelft terechtkwam op de A2 bij Breukelen, is een 38-jarige man uit Vianen. Hij reed door de middenberm en botste daarna op meerdere voertuigen. Zowel de Vianees als een 53-jarige man en vrouw uit Bergen aan Zee kwamen om het leven.
De crash gebeurde gistermiddag rond 15.30 uur op de snelweg in de richting van Amsterdam. Een vierde slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

ARRESTATIETEAM

Na het ongeluk waren op de plek van het ongeval ook leden van een arrestatieteam van de politie aanwezig. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid waren die daar puur en alleen aanwezig om te assisteren omdat ze in de buurt waren. De politie ontkent dan ook dat er sprake zou zijn geweest van een achtervolging. "Niemand die bij het ongeval betrokken was, was voortvluchtig of op de vlucht", aldus de politie op Twitter.

AFSLUITING

Direct na het ongeval werd de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen volledig afgesloten. Dat leidde tot meerdere files in de regio, zelfs op N-wegen rond Breukelen en Vinkeveen. Pas rond 22.00 uur 's avonds gaf Rijkswaterstaat de snelweg weer vrij.
De politie is naarstig op zoek naar getuigen van het ongeluk en hoopt dat er bijvoorbeeld dashcambeelden zijn gemaakt door mensen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. Materiaal kan geupload worden via deze link.
In de Utrechtse wijk Overvecht is vrijdagmiddag een rouwdienst georganiseerd voor het 38-jarige slachtoffer dat het ongeluk veroorzaakte. De man was moslim; in islamitische culturen is het gebruikelijk om snel te rouwen. In Afscheidshuis Wezerdreef kwamen tientallen familieleden en vrienden samen.
Verslaggever Lisanne Rutgers bezocht de plek waar het ongeluk plaatsvond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.