RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hennepkwekerij in Papaverstraat Rhenen: bewoner krijgt taakstraf en forse stroomrekening

RHENEN/VEENENDAAL - Een bewoner van de Papaverstraat in Rhenen is tot een taakstraf van 240 uur veroordeeld, omdat hij in zijn huis een forse hennepkwekerij exploiteerde. Ook hangt de 32-jarige man een half jaar gevangenisstraf boven het hoofd, als hij binnen twee jaar weer de fout in gaat.

De verdachte zou een klein jaar lang hennep in zijn huis hebben gekweekt en tapte de benodigde elektriciteit illegaal af. Van de rechter moet hij netwerkbeheerder Stedin bijna 6.000 euro betalen voor de stroom die hij heeft gestolen.

UITZONDERLIJK
De hennepkwekerij werd op 23 april door de politie ontdekt. Agenten troffen in het huis 240 volgroeide planten en 1170 stekken aan. Voor Rhenen is het uitzonderlijk dat in een woning zoveel planten staan, zegt de politie. Omdat met de elektriciteit was geknoeid, was er gevaar voor kortsluiting en brand.

Het Openbaar Ministerie pakt doorgaans ook de winst die met hennepkweek wordt gemaakt van een verdachte af. Maar omdat deze man nauwelijks financiele draagkracht heeft en al genoeg moeite zal moeten doen om de stroomrekening te betalen, ziet de officier van justitie daarvan af.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -