RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Soesterberg opgelucht; busverbinding met Utrecht blijft

SOESTERBERG/SOESTERBERG - Opgelucht ademhalen in Soesterberg. Het dorp houdt toch een directe busverbinding met Utrecht Centraal. Eerder leek het erop dat de busverbinding zou vervallen, maar de plannen zijn nu toch aangepast. Vanaf december komt er een nieuwe busverbinding van Soesterberg naar het centrum van Utrecht en Maarssen.

Toen U-OV eerder dit jaar zei dat de rechtstreekse bus 52 zou komen te vervallen, kwamen inwoners in actie. Met succes, want de buslijn komt nu terug. Wethouder Kundic: "Wij hebben de ambitie om meer inwoners gebruik te laten maken van de fiets en het openbaar vervoer. Goede busverbindingen zijn dan essentieel. Zeker met de flinke groei van het aantal inwoners in Soesterberg. Ik ben daarom erg blij dat de Provincie Utrecht naar onze argumenten heeft geluisterd en met een nieuwe buslijn tussen Soesterberg en Utrecht Centrum komt."

VERANDERING
De nieuwe dienstregeling geldt vanaf 15 december 2019. Maar er zijn meer veranderingen. Syntus neemt met buslijn 56 de route door het dorp via de Kampweg, Kamerlingh Onneslaan en Oude Tempellaan van Qbuzz over. Vanaf 't Zwaantje rijden straks geen bussen meer naar Utrecht Science Park. Langs de provinciale weg N237 stoppen de snelle bussen van U-link lijn 34 naar Zeist en Utrecht Science Park.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -