RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer dan 1100 Biltenaren voelen zich "onveilig" door gemeentebeleid

DE BILT/DE BILT - Meer dan 1100 bewoners van De Bilt vinden dat hun gemeentebestuur "ernstig tekortschiet." Zij hebben een petitie ondertekend met een vijftal argumenten, waarin wordt gezegd dat het groen in de gemeente wordt bedreigd door het huidige beleid.

Zo vinden de opstellers van de petitie dat er financieel wanbeleid wordt gevoerd, wat de gemeente opvangt door grond te verkopen voor nieuwbouw. Ook zijn zij het niet eens met de komst van een vaccinproducent en de bouw van nieuwbouwwoningen in beboste gebieden. De opstellers voelen zich monddood gemaakt, waardoor zij zich onveilig voelen.

Het doel van de petitie is het terugdraaien van de plannen van de gemeente: "schrap die eenzijdig toegewezen locaties en slecht onderbouwde bouwplannen. Red onze waardevolle natuur en recreatiegebieden. Stuur het college terug naar de tekentafel om in samenspraak met de bewoners een gedragen plan te laten formuleren."

OPNIEUW INGEDIEND
Het college heeft op donderdag het voorstel voor nieuwbouwlocaties zonder wijzigingen opnieuw ingediend bij de gemeenteraad. Het college trok na kritiek van de gemeente het voorstel in om meer tijd te bieden voor inspraak van burgers. Een inspraakavond op 10 oktober werd afgelast vanwege te veel aanmeldingen. Deze wordt nu over vier avonden verspreid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -