RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouw die huis dreigde op te blazen niet meer welkom in Ondiep

UTRECHT - De vrouw die donderdag dreigde haar huis op te blazen in de Vlierboomstraat is niet meer welkom in de straat. Onbekenden hebben een plank voor haar deur gespijkerd en een doek opgehangen met de tekst: "Huis opblazen! Niet welkom".

Meerdere huizen in de buurt werden donderdag ontruimd en de omgeving werd afgezet. De angst bestond dat de bewoonster haar huis wilde opblazen. De verwarde bewoonster van het huis is toen aangehouden.

Een buurtbewoonster zegt dat het bepaald niet de eerste keer is dat de vrouw voor problemen zorgt. Het probleem speelt volgens haar al vier jaar en de maat is voor de wijk nu vol. ''Eerst dreigen met een mes op straat, toen iemand te lijf met een stofzuigerslang en nu ook nog dreigen je huis op te blazen.''

Volgens de anonieme bewoonster van Ondiep bestaan er beelden van de eerdere incidenten en liggen ''ettelijke aangiftes bij de politie.'' De hele straat heeft meegewerkt aan de spandoekenactie, zegt zij. ''We moesten donderdag allemaal ons huis uit en hebben een paar uur op straat gestaan. Haar naaste buren zeggen: als ze terugkomt durven wij niet meer te gaan slapen.''

FLINK SCHRIKKEN
De buurt wil dat de vrouw wordt opgenomen. De gemeente bevestigt dat ze een bekend probleemgeval is, maar weet volgens een woordvoerder nog niet hoe het verder gaat.

''Voor bewoners was het flink schrikken afgelopen donderdag, zij moesten ineens hun huis uit omdat de buurvrouw voor een gevaarlijke situatie zorgde. We begrijpen de onrust en de zorg die er is.
Verschillende instanties zijn hard bezig met wat er nu met deze mevrouw moet gebeuren.''

Of de vrouw morgen zoals gepland terug naar Ondiep gaat, is op dit moment nog onduidelijk. De gemeente zegt de situatie scherp in de gaten te houden en in nauw contact met betrokkenen te blijven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -