RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Verdachte van moord op Miranda Zitman uit Soest heeft geldbedragen van haar weggemoffeld'

SOEST - De man die verdacht wordt van het vermoorden van zijn partner Miranda Zitman uit Soest, en het dumpen van haar in stukken gehakte lichaam, zou geldbedragen van haar hebben ontvreemd. Dat bleek vandaag tijdens de tweede pro-formazitting in de rechtszaak tegen verdachte Bart B.

Verslaggever Lisanne Rutgers hoorde vandaag bij de rechtszaak de nieuwe onthullingen van het Openbaar Ministerie. "De relatie tussen Miranda Zitman en Bart B. zou niet goed zijn geweest en zij zou op zoek zijn geweest naar een nieuw huis. En er werd bekendgemaakt dat Bart B. mogelijk grote geldbedragen heeft weggemoffeld van Miranda Zitman."

B. wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij Zitman heeft vermoord en haar lichaam in verschillende delen heeft gedumpt. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer is nog niet helemaal teruggevonden. Een deel lag in de tuin van haar woning aan de Lange Brinkweg in Soest en een deel zat in een koffer die in Amsterdam werd ontdekt, maar enkele lichaamsdelen zijn nog altijd zoek.

Grote vraag, naast waar de rest van het lichaam van de kapster uit Soest is, is of Bart B. wel of niet gaat praten. De officier van justitie zei tijdens een eerdere zitting dat B. op essentiŽle vragen geen antwoord wilde geven. Maar tijdens die zitting sprak B. zelf wel even kort. Verslaggever Riks Ozinga hoorde toen hoe hij leek te zeggen dat Zitman door een ongeluk om het leven was gekomen. "Het enige is dat ik verkeerd gehandeld heb. Toen ik Miranda vond onderaan de trap had ik meteen de politie moeten bellen. Dat heb ik niet gedaan..."


Inmiddels lijkt B. wel te willen gaan praten. In november wordt hij weer verhoord door de politie. Hij heeft aangegeven dan antwoord te willen geven op de vragen die er zijn.

De verdachte was vandaag niet bij de tweede pro-formazitting. Daar werd nog even ingegaan op de uitleg van B. dat Zitman van de trap is gevallen. Volgens het Openbaar Ministerie ondersteunt niks dat scenario.

De verdachte is onderzocht door het Pieter Baan Centrum. Dat rapport is nog niet af. Ook is het onderzoek nog niet afgerond. Op 16 januari is er een nieuwe zitting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -