RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drukke dagen voor ketelmonteurs: "We hebben het druk zat en hebben niks te klagen"


PROVINCIE UTRECHT - Monteurs Martijn en Luuk zijn vandaag druk met het installeren van een nieuwe cv-ketel in een woning in Baarn maar normaal rijden ze de hele provincie door om oude ketels te repareren. De drukke dagen voor ketelmonteurs zijn namelijk weer aangebroken.

Ketelbedrijven houden elk jaar rekening met een drukke periode na de zomer, legt monteur Martijn uit. "De ketels gaan nu voor de verwarming aan. De kleppen gaan om. Dan krijg je veel storingen en gaan dingen vastzitten of zijn er lekkages." De drukke periode duurt meestal ongeveer tot eind november. Dan wordt het iets rustiger voor de monteurs. Die zijn nu driekwart van de dag bezig met het verhelpen van storingen.

Maar Martijn en Luuk vandaag niet. Zij zijn in Baarn bezig met het installeren van een nieuwe ketel nadat de oude er na 21 jaar mee opgehouden was. De huiseigenaar heeft hier besloten geen warmtepomp te nemen. "Daarvoor moet je veel teveel veranderen. Je moet de vloerverwarming en isolatie nog verder aanpassen en we hebben al een goed geïsoleerd huis dus de ketel gebruiken we niet zoveel", aldus de eigenaar.

Ketelmonteur Martijn: "We hebben het druk zat"


WARMTEPOMP PLAATSEN
Martijn legt graag uit waarom zulke aanpassingen nodig zijn als een warmtepomp wordt geplaatst. Zo'n pomp werkt namelijk op lage temperaturen van rond de 40/50 graden. Met alleen radiatoren is een huis dan niet warm te krijgen en dus is ook vloerverwarming nodig. En da's duur, aldus monteur Luuk: "Zeker 20 tot 30.000 euro. Een normaal iemand kan dat niet zo één, twee, drie betalen."

In Baarn is daarom gekozen voor een nieuwe ketel. Luuk: "Ze zetten nu gewoon een nieuwe ketel en gaan dan even tien, vijftien jaar verder kijken. Dan kan je altijd besluiten: het kan goedkoper worden of misschien komen er nieuwe technieken."

Warmtepomp: "Een normaal iemand kan dat één, twee, drie niet betalen"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -