RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cast van Tina Turner musical bekend: "Je moet een ongelofelijke energie hebben"


UTRECHT - De cast van de nieuwe Tina Turner Musical is vanmiddag bekend gemaakt. Het levensverhaal van 'The Queen of Rock' is binnenkort te zien in het Beatrixtheater in Utrecht. De première is op 9 februari 2020.

Nyassa Alberta kruipt in de rol van Tina. De rol van haar man Ike wordt vertolkt door Juneoer Mers. Gaia Aikman speelt Tina's zus Alline en Marianne Kloeze is Tina's manager Rhonda.

TOPSPORT
Directeur en producent Albert Verlinde vertelt waar de actrice die Tina Turner gaat spelen allemaal aan moet voldoen. "Je moet kunnen zingen en goed kunnen acteren. Wil je het acceptabel maken voor het publiek dan moet je alles wat er gebeurde in Tina's leven goed kunnen spelen. Daarnaast moet je ook een ongelofelijke energie hebben."

"Je moet kunnen dansen je moet rock-'n-roll zijn en het ook nog tweeëneenhalf uur volhouden. Als je even niet op het podium staat ben je je alleen maar aan het omkleden of wordt er een andere pruik opgezet. Het is topsport."

Die Nederlandse wortels van de productie, daar zijn wij natuurlijk heel trots op"
Albert Verlinde

SUCCES
"Tina komt in ieder geval naar Nederland en we doen er alles aan om haar bij de première te krijgen", zegt Verlinde. De musical is al eerder in première gegaan in Engeland en Duitsland en dit was een succes. Nu is het overgewaaid naar Utrecht.

"Door Joop [van den Ende] maar ook door Frank Ketelaar en Kees Prins, die het oorspronkelijke script ontwikkeld hebben, is het uiteindelijk deze hit in London geworden. Want daar zit het na ruim anderhalf jaar dag in dag uit nog steeds hartstikke vol. Hamburg gaat hartstikke goed en over twee weken vliegen we naar New York om daar de première te zien en begin februari, als vierde in de rij is Utrecht aan de beurt."

NEDERLANDSE WORTELS
De musical is door Tina Turner zelf geautoriseerd. Was het moeilijk om haar te overtuigen dat er een musical over haar leven moest komen? "Ik denk dat er veel mensen met het idee naar haar toe zijn gekomen. Maar uiteindelijk is het Joop van den Enden geweest die contact met haar gezocht heeft, ook al hadden onze Duitse collega's eigenlijk als eerste het idee om dat te doen. Toen zijn er hele goede gesprekken ontstaan. Die Nederlandse wortels van de productie, daar zijn wij natuurlijk heel trots op."

Je krijgt uitgebreid de tijd om mee te swingen"
Albert Verlinde

"Al haar muziek ga je terug zien in de voorstelling maar het is geen jukebox musical, je krijgt wel uitgebreid de tijd om mee te swingen." Verlinde vertelt dat de nadruk heel erg ligt op het tweede deel van haar carrière. "Het is een leven geweest dat fantastisch ging muzikaal gezien maar privé was het een puinhoop met een moeder die niet echt van haar hield, een man die haar mishandelde en vervolgens was ze alles kwijt in haar leven. Daarna kwam die ongelofelijke comeback en dat is Tina Turner."

Verlinde zegt dat de musical is gemaakt door onder anderen Phyllida Lloyd en vindt het heel bijzonder. "Zij is de regisseur van de Abba musical Mama Mia, die nooit meer een musical geregisseerd heeft sinds deze. Dat geeft aan dat zij het ook een heel bijzonder moment vond om deze musical te gaan maken."

Albert Verlinde vertelt op Radio M Utrecht over waar een acteur aan moet voldoen om Tina te kunnen vertolken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -