Nog veel vragen na rapport bunker Bilthoven

BILTHOVEN - Waar was de springmeester? Wie draait op voor de schade? Omwonenden van de atoombunker in Bilthoven hebben nog vragen nadat de gemeente woensdagavond het onderzoek naar de explosie met hen doornam.
Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt dat op 7 juli kortsluiting ervoor zorgde dat bij de sloop van de bunker het puin niet in de bunker viel, maar de woonwijk in werd geslingerd. Bij het aanbrengen van het ontstekingsmechanisme was de elektrische bedrading kapot gegaan.
Bewoners kregen woensdagavond als eerste inzage in het rapport dat De Bilt over het incident heeft laten maken. Ze zijn bezorgd dat het met een sisser afloopt, dat het rapport na de eerstvolgende raadsvergadering van 8 oktober in een la verdwijnt en dat de gemeente de bunker alsnog gaat slopen met ontploffingen.
Burgemeester Gerritsen is daar duidelijk over: de bunker moet daar weg. Het rapport geeft aan dat na technische aanpassingen de sloop met springstoffen door kan gaan, maar Gerritsen wil dat de gemeente eerst het incident van 7 juli afhandelt.
Bekijk en beluister hieronder de reportages.

Nog veel vragen na rapport bunker Bilthoven
Nog veel vragen na rapport bunker Bilthoven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.