RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw waterlek in Bilthoven, reparatie krijgt "hoogste prioriteit"


BILTHOVEN - Voor de vierde keer in korte tijd is Bilthoven-West opgezadeld met een lek in de waterleiding. Aan de Kometenlaan stroomde vannacht het drinkwater door de straat. Buurtbewoners reageren gelaten: "Het is vervelend dat het gebeurt, maar ze zullen het vast netjes oplossen. Ik hoop dat ze de modder ook een beetje opvegen."

Waterbedrijf Vitens geeft aan de situatie heel vervelend voor de bewoners te vinden. "We doen nu een noodreparatie, zodat iedereen weer water heeft. Maar we moeten deze leiding gewoon vervangen. We zijn nu aan het onderzoeken wat de zwakke plekken zijn. Deze leiding staat nu op de hoogste prioriteit. We houden de bewoners op de hoogte." Hoewel Vitens de reparatie dus de hoogste prioriteit geeft, is het onduidelijk wanneer de leiding precies wordt vervangen.

WATERDRUK
De exacte reden van de vele lekken is nog onduidelijk, maar het heeft mogelijk te maken met eerdere schades, vertelt een medewerker van Vitens. "Wanneer de druk op de leiding verandert, kan het zijn dat er ergens anders een lek ontstaat. We moeten nu uitzoek wat de precieze oorzaak is."

ZINKGAT
Dit weekend was het grootste lek aan de Planetenbaan. Een vrouw viel daarbij zelfs in een zinkgat. Dat is in de buurt van het lek van vandaag, maar het is volgens Vitens niet dezelfde leiding. "Maar of het met elkaar te maken heeft of dat het misschien gewoon toeval is, weten we nog niet."

 | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -