RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Rossem Vertelt: Maarten over zijn liefde voor het oude Utrechtse station en Sybold van Ravesteyn


UTRECHT - Maarten fietste al honderden keren langs het woonhuis van Sybold van Ravesteyn, de architect van vele Nederlandse Spoorwegstations. Het is ook de architect van het door Maarten zo gemiste oude Centraal Station van Utrecht. Het woonhuis van Van Ravesteyn is sinds kort opengesteld voor publiek. Dus eindelijk kan Maarten eens een kijkje nemen in het zelfontworpen huis aan de Prins Hendriklaan in Utrecht waar de architect het grootste deel van zijn leven woonde.

GESLOOPT
In het Huis valt Maarten direct op dat allerlei elementen waar Van Ravesteyn bekend mee werd, terug te vinden zijn in dit huis. De sierlijke golvende muren, de grote ramen, het ruimtelijke gevoel. Maarten krijgt een rondleiding van Valentijn Carbo. Hij vertelt over het leven van de architect. Al snel komt het onderwerp op de grote hoeveelheden gebouwen, inclusief het oude Utrecht Centraal dat ook gesloopt is, en hoe pijnlijk dat voor de architect moet zijn geweest. Hij is een van Nederlands meest gesloopte architecten.

INGENIEUR
Later op het dakterras vertelt Carbo nog een detail over het leven van Van Ravesteyn. Hij was eerst ingenieur voordat hij architect werd. Dat veranderde voor Maarten alles van hoe hij naar de man kijkt. Wilt u weten waarom dat voor Maarten zoveel betekent? Kijk dan naar onderstaande uitzending.

Over Sybold van Ravesteyn


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -