Bewoners Haltna Huis Houten moeten nog even geduld hebben met kapotte lift

© RTV Utrecht
HOUTEN - De bewoners van Het Haltna Huis in Houten zitten nog tot 1 november met een kapotte lift. Dat schrijft Viveste, eigenaar van het gebouw, in een brief aan de huurders. De brief is in handen van RTV Utrecht.
De grote lift doet het al twee maanden niet meer. Daardoor ontstaan rijen bij de drie andere kleinere liften in het gebouw en kunnen brancards met bewoners die van de ene naar de andere verdieping moeten bijvoorbeeld niet altijd mee.
Tot overmaat van ramp zijn er nu ook geregeld storingen in die kleinere liften. Viveste schrijft in de brief dat het nu strakke afspraken met liftbedrijf OTIS heeft gemaakt om de overlast te verminderen. Iedere storing wordt met spoed behandeld en deze week zijn alle nog werkende liften helemaal nagelopen. In november en december krijgen ze extra onderhoudsbeurten en worden versleten onderdelen wanneer dat nodig is vervangen. De brandweer is op de hoogte van de haperende liften om zo snel te kunnen helpen mocht een lift vast komen te zitten.
Oorzaak van het defect aan de grote lift is een kabel die niet meer goed was. Die is op 29 september vervangen. "Maar bij het vervangen bleek het wiel waarover de kabels lopen ook aan vervanging toe", zo staat in de brief aan de huurders. "Dit onderdeel wordt nu op maat gemaakt in het buitenland en door OTIS uiterlijk 1 november gemonteerd."
In de brief geeft Viveste aan de hele situatie 'ten zeerste te betreuren'. Een familielid van een bewoner in het Haltna Huis wil dat de huurders gecompenseerd worden vanwege de liftsoap. Maar Viveste heeft aangegeven dat vooralsnog niet te zullen doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.