RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inzamelingsactie uit naam van A2-spookrijder levert bijna 8000 euro op: "Nooit zo veel reacties verwacht"


UTRECHT - Een inzamelingsactie uit naam van Isam Abouellofti, de automobilist uit Vianen die vorige week een ongeluk op de A2 veroorzaakte, heeft al bijna 8000 euro opgeleverd. Met de opbrengst wil Mohamed Albadichi, een jeugdvriend van Isam, waterputten bouwen in Marokko, Sri Lanka en Bangladesh. "Ik had nooit zo veel reacties verwacht. Isam laat wel iets achter op deze manier."

Op donderdag raakte Isam door nog onbekende reden op de verkeerde rijbaan van de A2. Hij botste frontaal op een andere auto, waardoor hij en een echtpaar om het leven kwamen. De politie doet nog onderzoek hoe dit kon gebeuren. Albadichi denkt dat hij een epileptische aanval heeft gehad. "De laatste keer dat we samen hebben gevoetbald, hebben we het daar nog over gehad. Hij dacht toen dat het goed ging, anders was hij sowieso niet in de auto gestapt."

"Toen ik het nieuws hoorde was het net alsof de aarde onder me weg werd gerukt. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik kon het niet uit m'n hoofd krijgen, dus ik dacht: ik moet iets doen. Toen bedacht ik een inzamelingsactie. Zijn familie had geen enkel bezwaar."

WATERPUTTEN
Albadichi kende Isam al 26 jaar. "Sinds de middelbare school, en we hebben daarna nog veel met elkaar gevoetbald. Hij was een rustige, lieve jongen die altijd klaarstond voor een ander. Dat hoor je in zijn directe omgeving, maar ook van mensen die hem maar een paar keer hebben gezien. Dat zie je ook wel terug in de reacties op de doneeractie."

Op vrijdag zette Albadichi de inzamelingsactie op. Aanvankelijk met het idee om alleen een waterput in Marokko te laten bouwen, omdat Isams roots daar liggen. Na vier uur was het beoogde bedrag van 2800 euro al behaald. Inmiddels staat de teller al bijna op 8000 euro.

Waarom waterputten? "Schoon drinkwater, daar help je heel veel mensen mee. En aangezien hij altijd klaar stond voor de mensen in zijn omgeving leek dit me een mooie manier om hem te herinneren, en iets moois te doen. En het heeft ook wel te maken met de islamitische achtergrond, die Isam ook had. Het gaat om iets weggeven waar je zelf geen voordeel bij hebt."

VERBAASD
De waterputten worden gebouwd door Al Mawada, een Belgische stichting. "Ik vond die organisatie, en ik zag dat zij voor 2800 euro een waterput in Marokko bouwen. Dat was dus het eerste idee, maar het geldbedrag is inmiddels zo gestegen dat we nu één in Marokko bouwen, en de rest in Sri Lanka en Bangladesh. Daar kun je voor hetzelfde bedrag een zevenvoud aan waterputten bouwen."

Mogelijk komen er nog meer acties, zoals een voetbalwedstrijd. "Isam was altijd met voetbal bezig. We zijn nu dus ook met verschillende clubs in gesprek, om daarmee ook geld in te zamelen." Dit was ook Albadichi's eerste plan. "Het heeft me echt zo verbaasd dat het zo snel is gegaan. Ik dacht, 2800 euro moet wel met een voetbaltoernooi binnen zijn te halen. Maar binnen vier uur was het al binnen."

Het doel op de website staat nu op 10.000 euro, "maar ik ben hier al enorm tevreden mee. Je kunt nog het hele jaar doneren, want hoe meer we ophalen, hoe meer mensen we natuurlijk kunnen helpen. Op deze manier laat Isam nog echt iets achter. Maar onze gedachten gaan ook uit naar de andere mensen die zijn overleden bij het ongeluk. Die nabestaanden mogen ook niet vergeten worden."

Volgens Albadichi wordt het lichaam van Isam morgen naar Marokko gebracht en mogelijk meteen begraven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -