RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter veroordeelt inbraak na tramaanslag: "Gebrek aan respect"

UTRECHT - De man die na de tramaanslag op het 24 Oktoberplein inbrak in een auto van een journalist, is vandaag veroordeeld door de rechter. De 27-jarige Utrechter krijgt twee jaar lang een zogeheten ISD-maatregel opgelegd.

Dat betekent dat hij in een inrichting verplicht moet werken aan gedrags- en verslavingsproblemen. De man heeft al een lang strafblad.

De verdachte brak afgelopen maart in in een auto kort na de schietpartij even verderop. Die auto was van een Duitse journalist die verslag kwam doen van de aanslag. De auto stond in de wijk Kanaleneiland.

Samen met een medeverdachte sloeg de man de ramen in en stal onder meer een laptop, iPad en accu's. Een agent die geen dienst had maakte foto's van de autokraak en noteerde het kenteken van de vluchtauto.

De politie kon op dat moment zelf niet veel doen, omdat ze druk was met de schietpartij verderop. De verdachte werd later opgespoord. De rechtbank spreekt van een enorme brutaliteit en gebrek aan respect door gebruik te maken van de hectiek van die tragische dag.

De medeverdachte werd in april al veroordeeld tot twaalf weken celstraf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -