RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal klachten over Schiphol vanuit De Ronde Venen neemt toe

DE RONDE VENEN - Steeds meer mensen ervaren overlast van de vliegtuigen die van en naar Schiphol vliegen. Dat schrijft wethouder Kiki Hagen van De Ronde Venen, samen met buurgemeenten Niewkoop en Bodegraven-Reeuwijk, in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van luchtvaart.

Op 13 november gaat de gemeente om tafel met de minister om te praten over de groeiende ergernis van de luchthaven. In dit zogeheten 'huiskamergesprek' willen de gemeenten een beperking van het aantal vluchten afdwingen.

Volgens wethouder Hagen lapt Schiphol de afspraken over het aantal vliegbewegingen aan haar laars. Momenteel zouden dat er tot 2021 maximaal 500.000 mogen zijn, waarvan 32.000 in de nacht. De gemeente denkt echter dat dat niet klopt. Naleving van deze afspraak loopt volgens De Ronde Venen vertraging op door de stikstofuitspraak.

IN GESPREK
Omwonenden mogen voor het eerst met het gesprek met de minister meedoen. Ook raadsleden schuiven aan, zoals Pieter Kroon van de fractie PvdA/GroenLinks. Zijn partij wil al jaren dat de groei van Schiphol stopt.

"Ik vind het positief dat de minister zo'n gesprek wil voeren. Dat is een goed begin", aldus Kroon. "Maar of dat ook het effect gaat hebben dat we hopen is nog maar de vraag."

De Ronde Venen maakt al voor langere tijd deel uit van samenwerkingsverband Bestuurlijke Regie Schiphol. Via deze weg laat de gemeente haar stem horen in de Omgevingsraad Schiphol waar wordt onderhandeld over de overlast.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -