RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spoorwegongeluk Den Dolder gefilmd: scooterrijder heeft engeltje op schouder


DEN DOLDER - Er zijn beelden opgedoken van het opzienbarende treinongeluk gisteren in Den Dolder. Te zien is hoe een man op zijn scooter wordt geschept door een voorbijrazende trein. Wonder boven wonder liep de 57-jarige Utrechter geen schrammetje op.

De video is gemaakt door een beveiligingscamera naast de beruchte spoorwegovergang in het centrum van het dorp. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Een beveiligingscamera in de tuin filmde de bizarre crash.


Over de spoorwegovergang is al jaren discussie. Veel inwoners van het dorp willen dat de verkeerssituatie veiliger wordt. Eerder deze maand besloot de gemeenteraad dat de overweg gesloten moet worden voor auto's.

Omdat er nu nog auto's over mogen, sluiten de spoorbomen de helft van de weg af. Dat betekent dat voetgangers, fietsers en scooterrijders stiekem nog langs de spoorbomen kunnen glippen als ze per se willen oversteken. Wanneer de overweg wordt gesloten voor auto's, kunnen de spoorbomen over de hele breedte van de weg worden gemaakt.

Op de beelden is te zien dat de man op de scooter de stoptekens van de overweg negeert. Niet alleen staan de slagbomen omlaag, ook knipperen de waarschuwingslichten van de overgang.

Na de botsing tussen de trein en de achterkant van de scooter, vliegt de man enkele meters naar voren. Hoewel hij aan de dood is ontsnapt, staat hij direct weer op en klimt hij terug op zijn scooter.

De politie heeft inmiddels verklaard dat de man onder invloed was. Daarom is hij aangehouden.

In het verleden zijn vaker (ernstige) verkeersongelukken gebeurd op de overweg. Twee jaar terug is er nog iemand overleden.

 Hulpdiensten gisteravond bij de spoorwegovergang. Hulpdiensten gisteravond bij de spoorwegovergang. | Foto: Menno Bausch


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -