Kort nieuws: Jongen breekt hand bij auto-ongeluk

BAARN - Bij een botsing tussen twee auto's in Maarssen is een 19-jarige man gewond geraakt. Een 37-jarige bestuurder uit Maarssen wilde op de kruising van de Safariweg met het Zebraspoor afslaan. De tegemoetkomende 19-jarige man kon niet meer op tijd remmen. Waarschijnlijk heeft hij zijn hand gebroken. De twee auto' s moesten worden weggesleept.
* In Veenendaal is een tuinhuisje op een volkstuinencomplex afgebrand. Een getuige zag de brand aan de Buurtlaan-Oost gisteravond rond negen uur, en belde de brandweer. Die denkt dat het vuur is aangestoken. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op het volkstuinencomplex in Veenendaal.
* Meubelzaak de Candelaer aan de Zadelstraat in Utrecht mag geen meubels meer voor de winkel plaatsen. De gemeente had een dwangsom opgelegd aan de winkelier als hij de meubels niet weg wilde halen. De Raad van State heeft de gemeente nu in het gelijk gesteld. De winkelier is bang dat de maatregel hem de kop gaat kosten en hoopt dat de gemeente hem tegemoet kan komen.
* In Maarn is een 40-jarige man gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's. De man uit Leersum verleende donderdag op de kruising van de Berkenweg en Kastanjelaan geen voorrang. De Leersummer liep rugletsel op bij de aanrijding en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. De andere automobilist, een vrouw uit Doorn, raakte niet gewond.
* Het college van Veenendaal heeft zich gisteravond staande gehouden in een lang en fel debat over de verbouwing van het zwembad. Deze zomer bleek dat de bouwwerkzaamheden aan het Valleibad fors duurder zijn geworden dan eerder gedacht. De oppositie kwam met een motie van afkeuring, maar die kreeg onvoldoende steun.
* Op de Verbindingsweg In Maarssen is bij een aanrijding tussen twee fietsers een 64-jarige man gewond geraakt. Een 19-jarige vrouw uit Maarssen was op de fiets aan het telefoneren toen ze ineens uitweek. De man kwam daardoor ten val. Hij is met heupletsel vervoerd naar een ziekenhuis.
* Vanaf deze week worden de watergangen in Baarn onder handen genomen. Er wordt ondermeer gebaggerd langs de Bestevaerweg, het Jacht, de Botter en de Oosterstraat. Op verschillende plekken wordt bovendien de beschoeiing weggehaald. De werkzaamheden duren ongeveer tot november.
* In Nieuwegein hebben woninginbrekers op klaarlichte dag een computer buitgemaakt. De inbrekers kwamen via een raam de woning in. Getuigen hebben twee verdachten gezien. De politie heeft hen niet meer kunnen aanhouden en hoopt op tips.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.