Man met grote hond bedreigt taxichauffeur

UTRECHT - In Utrecht is een taxichauffeur met de dood bedreigd. Afgelopen nacht pikte hij een man aan de Slotlaan in Zeist op, om hem naar Utrecht te brengen. De 29-jarige Utrechter, die flink onder invloed was, had een grote hond bij zich. Eenmaal in Utrecht vertelde hij geen geld bij zich te hebben. Twee pinpogingen op de Potterstraat en Neude leverde niks op.
De chauffeur wilde graag geld zien, maar toen hij daar nadrukkelijk om vroeg, werd hij door de klant verbaal met de dood bedreigd. Omdat de man een grote hond bij zich had, durfde de chauffeur hem niet tegen te houden. De verdachte liep weg, de chauffeur bleef hem volgen en belde de politie.
Onderweg leegde de verdachte op de Voorstraat zijn blaas tegen een raam. Agenten gingen ter plaatse en hoorden dat de verdachte inmiddels een woning in het centrum was binnengegaan. Na langdurig aankloppen en roepen, kwam de verdachte, een 27-jarige Utrechter, aan de deur. Hij zegde toe een vriend te bellen, om het geld te laten brengen. De man ging naar binnen, maar de agenten zagen dat hij gewoon een biertje pakte en ging zitten, zonder ook maar iemand te bellen.
Na weer langdurig kloppen en roepen, verscheen hij weer aan de deur. Hij werd daarop aangehouden. De taxichauffeur deed aangifte van flessentrekkerij en bedreiging. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.