Bestelbusjescontrole Overvecht blijkt schot in de roos voor politie

UTRECHT - Bij een controle van bestelauto's in Overvecht-Noord zijn vijftien van de achttien bestuurders tegen de lamp gelopen omdat ze één of meer zaken niet op orde hadden.
Naast de politie werkten de Belastingdienst, de gemeente en het UWV mee aan de actie. Er werd gelet op verkeersovertredingen, maar ook of bestuurders nog boetes of (belasting)schulden open hadden staan. Daarnaast keek de politie naar mogelijk gestolen auto's of ingebouwde verstopplaatsen voor wapens of drugs. "Deze acties helpen daarmee ook bij de aanpak van zware en ondermijnende criminaliteit", aldus de politie.
Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven: voor rijden zonder verzekering, een ongeldige APK, een verlopen of ingevorderd rijbewijs en rijden met ongeldige kentekenplaten. Ook zijn twee openstaande boetes geïnd van samen 837 euro.

37.000 EURO SCHULD

De fiscus trof zes personen aan die nog belasting moesten betalen. Een bestelbus werd in beslag genomen vanwege een openstaande schuld van rond de 37.000 euro. Twee keer was er een vermoeden van uitkeringsfraude. Dit wordt nader onderzocht.
Verder was er in een aantal gevallen iets mis met de persoonsgegevens. Twee gecontroleerden met een uitkering gaven andere informatie dan uit de gegevens van de Basisregistratie Personen (BRP) bleek. Wat dat betekent voor hun uitkering, wordt verder onderzocht. Ook bij vier anderen kwam de verstrekte informatie niet overeen met de gegevens in de BRP. Dit roept vragen op die de gemeente verder gaat onderzoeken.
De controle was afgelopen donderdag, vandaag heeft de politie de resultaten bekendgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.