RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Online Lego erg populair onder kinderen: "We kunnen er niet omheen"


UTRECHT - Lego World besteedt steeds meer aandacht aan de virtuele wereld. Speelgoedfans kunnen met echte blokjes bouwen maar ook digitale Lego-spelletjes op hun telefoon of computer spelen. In de Jaarbeurs in Utrecht is er een nieuw spel dit jaar waarbij de echte wereld en de onlinewereld wordt gemixt.

De afgelopen week hebben veel kinderen en ouders gespeeld in Lego World. Tijdens een nieuw spel genaamd Lego Hidden Side, bouwen de kinderen eerst een spookhuis met echte Lego-blokjes en daarna kunnen ze met een app op hun telefoon spookjes vangen in het spookhuis. En dat valt in de smaak.

Veel kinderen vinden digitale Lego leuker dan 'echte' steentjes.


Ivy (8 jaar) en Simon (10) vinden het superleuk op de beurs. "Je kunt alles met Lego bouwen." Ivy speelt vaker online. "Je kunt online veel meer spelletjes doen en je kunt zelf kiezen wat je speelt." Simon houdt meer van de echte Lego-blokjes. "Omdat je dan ook jezelf kunt gebruiken, je eigen handen en je fantasie."

"Ik denk dat we er niet meer omheen kunnen draaien dat kinderen veel digitaal bezig zijn met een iPad of een computer", zegt Maureen Rutsaert, brand manager van Lego. "Wij merken ook dat er zeker een shift is tussen traditioneel speelgoed en het digitale stuk. Wij gaan dit combineren zodat kinderen een hand hebben in beide werelden."

Vandaag was het de laatste dag van Lego World en meer dan 75.000 mensen hebben de Jaarbeurs bezocht. De bezoekers spelen ook nog steeds veel met echte legoblokjes. Dus ondanks de populariteit van de online spellen: een wereld zonder Lego-blokjes, dat bestaat niet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -