RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bloedprik-oplichters waarschijnlijk landelijk actief: "Doe aangifte"


UTRECHT - De politie vermoedt dat een landelijk actieve criminele groep achter de bizarre bloedprik-babbeltrucs zit. Nadat de oplichters eerder zeker drie keer toesloegen in Utrecht, blijkt het nu ook in Eindhoven en Delft te zijn gebeurd.

De nepverplegers gaan als volgt te werk: ze gaan langs de deur bij ouderen en zeggen dat ze bloed moeten prikken. Sommige mensen geloven dat en laten daadwerkelijk bloed afnemen. Terwijl de ene nepverpleger bezig is, gaat de ander in het huis van het slachtoffer op zoek naar waardevolle spullen.

Politiewoordvoerder Van der Velden: "Het is echt van belang dat mensen naar de politie gaan."


GEVAARLIJKE GRIEPEPIDEMIE
Een van de Eindhovense slachtoffers is een 90-jarige alleenstaande man, aldus de NOS. Een man en een vrouw overtuigden hem van het verhaal dat er een voor ouderen gevaarlijke griepepidemie heerst. Daarom stond hij toe dat het duo bloed van hem afnam. In Delft zouden de daders zelfs van tevoren hebben gebeld om een afspraak te maken.

OVER DE GRENS
Volgens de politie gaan de daders duidelijk 'een grens over'. "De lichamelijke integriteit wordt geschonden", zegt politiewoordvoerder Sybren van der Velden tegen Radio M Utrecht. "We zijn vanochtend begonnen met inventariseren of er meer zaken in Nederland zijn. De ervaring leert dat groepen die zich hiermee bezighouden het niet laten bij één plaats."

"DOE AANGIFTE
Van der Velden roept slachtoffers op om aangifte te doen. Soms schamen ouderen zich ervoor als ze slachtoffer zijn van een babbeltruc. "Maar het is echt van belang dat mensen naar de politie gaan als het ze overkomt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -