RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Boek van Martine Bijl genomineerd voor NS Publieksprijs


MAARSSEN - Het boek Rinkeldekink van Martine Bijl uit Maarssen is genomineerd voor de NS Publieksprijs. De actrice, presentatrice en zangeres overleed juni dit jaar op 71-jarige leeftijd. Rinkeldekink gaat over de hersenbloeding die ze kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar ze vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie.

De andere genomineerden boeken zijn Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, Otmars zonen van Peter Buwalda, Pessimisme kun je leren! van Lťvi Weemoedt, Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse en Wees onzichtbaar van Murat Isik.

Er kan tot en met woensdag 20 november worden gestemd via internet en biljetten in boekhandels en bibliotheken. Die dag wordt meteen de winnaar bekend. De zes genomineerde boeken behoren tot de bestverkochte titels van de periode 1 juli 2018 tot 1 juli 2019. Met Pessimisme kun je leren! is er voor het eerst een poŽziebundel genomineerd voor de onderscheiding, die bestaat uit de eretitel Boek van het Jaar 2019, een sculptuur van Jeroen Henneman, 7500 euro en een jaar lang gratis eerste klas reizen met de NS. Stemmers kunnen ook prijzen winnen, zoals gratis boeken en gratis reizen met de trein.

Vorig jaar werden 97.365 stemmen uitgebracht. Hendrik Groen won met Zolang er leven is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht