RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woningen op terrein van bouwbedrijf aan de Vecht: "Prettiger leefklimaat"

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Pijlsweerd komen zo'n zestien woningen op de Hogenoord. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de plannen.

De woningen worden gebouwd op de plek waar nu nog aannemer Van Miltenburg is gevestigd. Het bouwbedrijf zoekt naar een nieuwe locatie. De loods en twee bedrijfswoningen aan de Vecht zullen plaatsmaken voor overwegend middeldure koopappartementen, aangevuld met enkele koopwoningen in de vrije sector.

"Door het verdwijnen van het bouwbedrijf en het bouwen van woningen, ontstaat er een prettiger leefklimaat voor de omwonenden", zegt wethouder Klaas Verschuure. "Met het bouwen van woningen in het middeldure segment draagt dit plan ook bij aan de variatie van het woningaanbod in deze buurt."

De nieuw te bouwen woningen worden per auto bereikbaar via de Schouwweteringstraat, parallel aan de Hogenoord. De Hogenoord, waar nu nog de busjes van het bouwbedrijf rijden, wordt in de toekomst als fietsstraat ingericht.

De plannen aan de Hogenoord bieden volgens de gemeente ook kans om de speeltuin aan de Schouwweteringstraat te verbeteren en een verbinding voor fietsers en/of voetgangers aan te leggen tussen de Schouwweteringstraat en de Hogenoord.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -